youtube kanaal maken

YouTube kanaal maken in 8 simpele stappen [+ bonus tips]

Wist je dat YouTube de derde grootste zoekmachine ter wereld is en daarnaast ook het grootste videokanaal?

Nu wel! Voor zowel persoonlijk als op zakelijk gebied is YouTube een krachtig middel. Met video kan je namelijk goed laten zien wie je bent, wat je in huis hebt en je kan er goed vindbaar door zijn in zowel YouTube als Google.

Hoog tijd dus om je te vertellen hoe je een eigen YouTube kanaal aanmaakt.

Voordat we beginnen

Het is helaas niet mogelijk om een YouTube account aan te maken of een YouTube kanaal te starten zonder dat je een Google account hebt. Het hebben van een Google account is dus echt een must.

Aangezien ik ervan uit ga dat je al een Google account hebt (omdat haast iedereen dat wel heeft), ga ik daar verder niet veel op in.

Mocht je er toch geen hebben, volg dan alle stappen die Google hier beschreven heeft.

Dan gaan we nu snel van start.

In 8 stappen een YouTube kanaal aanmaken

Stap 1: Ga naar de website van YouTube.

Stap 2: Klink rechtsboven op ‘Inloggen’.

Stap 3: Log in met het Google account waarmee je het YouTube account wilt aanmaken.

Inloggen Google account

Stap 4: Als je bent ingelogd met het Google account kom je automatisch op de homepage van YouTube terecht. Klik vervolgens rechtsboven op de beginletter van je Google account, naast het “bel-icoontje”.

Klik op Google account

Stap 5: Klik vervolgens op ‘Een kanaal maken’.

Stap 6: Klik op ‘Aan de slag’ en selecteer vervolgens of je je eigen naam wilt gebruiken (dus de naam van je Google account) of dat je een aangepaste naam wilt gebruiken.

Stap 7: Afhankelijk van je keuze bij stap 6 kan je een verschillend scherm zien. Ik heb gekozen voor een aangepaste naam en kon dus een eigen naam kiezen. Klik er doorheen totdat je het scherm te zien krijgt waar je een profielfoto en beschrijving kan toevoegen.

Stap 8: Voeg profielfoto, een omschrijving van je YouTube kanaal, een link naar je website en eventueel links naar je social media kanalen toe en klik op ‘Save and continue’.

Youtube account aanmaken social links

En dan was het eigenlijk al! Je hebt nu gemakkelijk zelf een YouTube kanaal aangemaakt. Om je verder op weg te helpen, heb ik nog een aantal tips voor je op een rijtje gezet en een aantal vragen genoteerd die mensen in het verleden over YouTube aan mij hebben gesteld.

3 tips voor je zojuist aangemaakte YouTube kanaal

Nu je jouw YouTube kanaal hebt aangemaakt, ben je er natuurlijk nog niet. Want nu begint het feest pas.

In eerste instantie moet je jouw kanaal nog compleet maken. Door op ‘Kanaal aanpassen’ te klikken zie je jouw YouTube kanaal. Zorg ervoor dat je kanaalpictogram en de bannerafbeelding bij elkaar én bij jouw bedrijf passen.

Dat is dan ook tip 1: maak je YouTube kanaal compleet en zorg dat hij er goed verzorgt uitziet.

youtube account banner en kanaalpictogram

De volgende tip (tip 2) betreft de instellingen van je kanaal. Onder je banner zie je als het goed is rechts een tandwieltje (zie screenshot hierboven).

Als je daarop klikt kan je jouw kanaalinstellingen wijzigen. Denk bijvoorbeeld aan de privacy instellingen, de lay-out van je kanaal en eventueel het uit- of aanzetten van reacties op je kanaal.

Tip 3 staat in lijn met tip 2. Want je hebt namelijk nog meer instellingen die je kan aanpassen in je YouTube account. Wanneer je rechtsboven op je kanaalpictogram klikt heb je naast ‘YouTube Studio’ namelijk ook een tandwieltje staan.

Youtube instellingen aanpassen

Als je daarop klikt, kan je nog veel meer instellingen aanpassen. Denk aan:

  • Meldingen
  • Afspelen en prestaties
  • Privacy
  • Gekoppelde accounts
  • Facturering en betalingen
  • En geavanceerde instellingen

Zo. Als je alles hebt gevolgd heb je nu een splinternieuw YouTube kanaal aangemaakt, die volledige gevuld is en staat ingesteld zoals jij dat wilt.

Dan kan je nu eindelijk aan de slag gaan met het maken van content. Succes!

Recente blogs

8 juli 2020
IMU Meester in SEO Review is de SEO-training €997 waard?

IMU Meester in SEO Review: is de SEO-training €997 waard?

Om mijn kennis van SEO bij te spijkeren was ik op zoek naar een SEO-cursus. Ik heb de Meester in SEO-cursus van de IMU gevolgd. Ondanks dat ik niet voor de cursus betaald heb (daarover later meer), durf ik te stellen dat het de €997 waard is. Waarom? Dat ga ik jullie hier toelichten.
7 juli 2020
SERPWatcher review favoriete Rank Tracker van 2020

SERPWatcher review: favoriete Rank Tracker van 2020

Het doel van SEO is het behalen van hogere posities in Google om vervolgens te zorgen voor meer bekendheid, bezoekers en klanten. En om die posities bij te houden heb je een stukje software nodig. In SEO-land noemen we dat een rank tracker. Letterlijk vertaald naar “positie bijhouder”. In dit artikel ga ik mijn favoriete rank tracker van dit moment met je delen. Dat is namelijk SERPWatcher van Mangools.
7 juli 2020
waarom een zoekwoord in je bedrijfsnaam niet handig is

6 redenen waarom een zoekwoord in je bedrijfsnaam niet handig is

Twijfel je er ook aan om een zoekwoord te gebruiken in je bedrijfsnaam? Ja, het hebben van een zoekwoord in je bedrijfsnaam heeft vele voordelen… Maar ook nadelen. Nadelen die niet vaak genoemd worden of waarvan mensen niet weten dat ze er überhaupt zijn. 6 van die nadelen heb ik voor je op een rijtje gezet.
7 juli 2020
q2 2020 marktaandeel social media

Q2 2020: Marktaandeel social media in Nederland en Europa

We zitten midden in de zomer. De COVID-19 maatregelen worden steeds verder versoepeld en misschien ga je er tóch nog even tussenuit. Een mooi moment om eens te checken hoe het staat het met marktaandeel social media in Nederland en Europa in Q2 van 2020. Er is genoeg gebeurd de afgelopen maanden, dus laten we snel kijken wat het effect daarvan is geweest op het marktaandeel van social media in Nederland, Duitsland, België en de rest van Europa!

Laat je e-mailadres achter en ik zorg ervoor dat jij zelf meer omzet en bezoekers gaat genereren !

Daniel Kuipers
Daniel Kuipers
Ik ben een online marketeer. Eentje met passie. Ik ben gek op social media, SEO en SEA. Kortom, het internet stroomt door mijn aderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[Inclusief kortingscode]
[Inclusief kortingscode]