youtube kanaal maken

YouTube kanaal maken in 8 simpele stappen [+ bonus tips]

Wist je dat YouTube de derde grootste zoekmachine ter wereld is en daarnaast ook het grootste videokanaal?

Nu wel! Voor zowel persoonlijk als op zakelijk gebied is YouTube een krachtig middel. Met video kan je namelijk goed laten zien wie je bent, wat je in huis hebt en je kan er goed vindbaar door zijn in zowel YouTube als Google.

Hoog tijd dus om je te vertellen hoe je een eigen YouTube kanaal aanmaakt.

Voordat we beginnen

Het is helaas niet mogelijk om een YouTube account aan te maken of een YouTube kanaal te starten zonder dat je een Google account hebt. Het hebben van een Google account is dus echt een must.

Aangezien ik ervan uit ga dat je al een Google account hebt (omdat haast iedereen dat wel heeft), ga ik daar verder niet veel op in.

Mocht je er toch geen hebben, volg dan alle stappen die Google hier beschreven heeft.

Dan gaan we nu snel van start.

In 8 stappen een YouTube kanaal aanmaken

Stap 1: Ga naar de website van YouTube.

Stap 2: Klink rechtsboven op ‘Inloggen’.

Stap 3: Log in met het Google account waarmee je het YouTube account wilt aanmaken.

Inloggen Google account

Stap 4: Als je bent ingelogd met het Google account kom je automatisch op de homepage van YouTube terecht. Klik vervolgens rechtsboven op de beginletter van je Google account, naast het “bel-icoontje”.

Klik op Google account

Stap 5: Klik vervolgens op ‘Een kanaal maken’.

Stap 6: Klik op ‘Aan de slag’ en selecteer vervolgens of je je eigen naam wilt gebruiken (dus de naam van je Google account) of dat je een aangepaste naam wilt gebruiken.

Stap 7: Afhankelijk van je keuze bij stap 6 kan je een verschillend scherm zien. Ik heb gekozen voor een aangepaste naam en kon dus een eigen naam kiezen. Klik er doorheen totdat je het scherm te zien krijgt waar je een profielfoto en beschrijving kan toevoegen.

Stap 8: Voeg profielfoto, een omschrijving van je YouTube kanaal, een link naar je website en eventueel links naar je social media kanalen toe en klik op ‘Save and continue’.

Youtube account aanmaken social links

En dan was het eigenlijk al! Je hebt nu gemakkelijk zelf een YouTube kanaal aangemaakt. Om je verder op weg te helpen, heb ik nog een aantal tips voor je op een rijtje gezet en een aantal vragen genoteerd die mensen in het verleden over YouTube aan mij hebben gesteld.

3 tips voor je zojuist aangemaakte YouTube kanaal

Nu je jouw YouTube kanaal hebt aangemaakt, ben je er natuurlijk nog niet. Want nu begint het feest pas.

In eerste instantie moet je jouw kanaal nog compleet maken. Door op ‘Kanaal aanpassen’ te klikken zie je jouw YouTube kanaal. Zorg ervoor dat je kanaalpictogram en de bannerafbeelding bij elkaar én bij jouw bedrijf passen.

Dat is dan ook tip 1: maak je YouTube kanaal compleet en zorg dat hij er goed verzorgt uitziet.

youtube account banner en kanaalpictogram

De volgende tip (tip 2) betreft de instellingen van je kanaal. Onder je banner zie je als het goed is rechts een tandwieltje (zie screenshot hierboven).

Als je daarop klikt kan je jouw kanaalinstellingen wijzigen. Denk bijvoorbeeld aan de privacy instellingen, de lay-out van je kanaal en eventueel het uit- of aanzetten van reacties op je kanaal.

Tip 3 staat in lijn met tip 2. Want je hebt namelijk nog meer instellingen die je kan aanpassen in je YouTube account. Wanneer je rechtsboven op je kanaalpictogram klikt heb je naast ‘YouTube Studio’ namelijk ook een tandwieltje staan.

Youtube instellingen aanpassen

Als je daarop klikt, kan je nog veel meer instellingen aanpassen. Denk aan:

 • Meldingen
 • Afspelen en prestaties
 • Privacy
 • Gekoppelde accounts
 • Facturering en betalingen
 • En geavanceerde instellingen

Zo. Als je alles hebt gevolgd heb je nu een splinternieuw YouTube kanaal aangemaakt, die volledige gevuld is en staat ingesteld zoals jij dat wilt.

Dan kan je nu eindelijk aan de slag gaan met het maken van content. Succes!

Recente blogs

24 februari 2021
on page seo complete uitleg hoog socren google

On Page SEO: complete uitleg om hoog te scoren in Google

Het optimaliseren voor de zoekmachines (lees: Google) kan buiten je eigen website om, bijvoorbeeld door linkbuilding. Denk aan gastbloggen, verspreiden van infographics of social media links. Maar optimaliseren kan vervolgens ook binnen je website. Denk aan het optimaliseren van de techniek of het verbeteren van je content. Toch is er nog een verdeling die we kunnen maken binnen SEO. We kunnen dus een verdeling maken binnen de SEO. Namelijk tussen off page SEO en on page SEO. En over die laatste, daar ga ik het vandaag over hebben.
22 februari 2021
statistieken google analytics

De 3 belangrijkste statistieken van Google Analytics

Met Analytics maak je het gedrag van de bezoekers op je website inzichtelijk en dat is ontzettend handig bij het maken van keuzes. De belangrijkste statistieken zijn: bouncepercentage, pagina's per sessie en sessieduur. En waarom zijn deze statistieken het belangrijkst? Dat ga ik je nu uitleggen!
14 februari 2021
kennisbank opzetten

Kennisbank opzetten: alles wat je moet weten

14 februari 2021
overstappen sendinblue activecampaign

Waarom wij van Sendinblue overstappen naar ActiveCampaign

  Laat je e-mailadres achter en ik zorg ervoor dat jij zelf meer omzet en bezoekers gaat genereren !

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  [Inclusief kortingscode]
  [Inclusief kortingscode]