Zoeken
Menu

Poll binnen Spotify

Spotify is begonnen met testen van deze functies in het begin van 2021. Fastforward naar begin oktober en de feature is online. Super vet. Uit de bèta testen kwam dat podcastmakers de functie gebruiken om feedback te krijgen van de luisteraars.

Met de pollfunctie kunnen de podcastmakers (zoals ik) een vraag stellen met een paar vaste antwoorden die de luisteraar dan kan selecteren; de bekende ABCD-vragen.

Als je als luisteraar een antwoord kiest, krijg je ook gelijk te zien wat andere luisteraars hebben geantwoord. Zo weet je bijvoorbeeld of jouw mening hetzelfde is als de meeste luisteraars of juist niet.

Zo ziet de Poll eruit voor een luisteraar:

Vragen/statement functie binnen Spotify

Met de vragen- of statement functie kunnen podcastmakers een open vraag stellen of stelling voorleggen aan hun luisteraars. Nog meer interactie tussen de maker en de luisteraar dus. Naast feedback is het ook een leuke manier om met de luisteraars te in gesprek te gaan. Denk bijvoorbeeld aan vragen als ‘hoe denk jij hierover?’ of ‘wat doe jij vandaag op het gebied van sport?’. 

Zo ziet de Q&A eruit voor een luisteraar:

Alleen de podcastmakers die hun podcast publiceren via Anchor.fm kunnen gebruik maken van deze functie. Luisteraars zullen de vragen dan onder de play/pause button zien.

Het leuke aan deze functie is dat podcasts nu niet meer eenrichtingsverkeer zijn, maar dat makers ook direct feedback kunnen ontvangen van de luisteraars. Zo weet je als maker wat je goed doet en (nog belangrijker) wat je een volgende keer beter kunt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gestelde vragen over deze blog

Download onze e-books
Download onze E-books