A Record

Betekenis: A Record

Een A Record (Adress Record) vertaald een domeinnaam (hostname) naar een IPv4-adres. Een IPv4-adres is een traditioneel IP-adres die bestaat uit vier getallen. Een voorbeeld hiervan is het IPv4-adres 1.2.3.4, maar elk cijfer kan tussen de 0 en 255 liggen voor, tussen en na elke punt. Er zijn meerdere type records aanwezig binnen de DNS-zone van een domeinnaam. Domain Name Servers (DNS) houden bij welk IP-nummer bij welke websitenaam hoort. Maar waarvoor gebruik je A Record vertalingen? Dat gaan we je in dit blog uitleggen. 

Aanmaken A Record 

Laten we eerst kijken naar hoe je een A Record maakt? Ten eerste moet je bij je hostingprovider inloggen op het klantenportaal. Er zijn verschillende hostingpakket aanbieders waar je gebruik van kunt maken mits je deze nog niet hebt. Om vervolgens een A Record in te stellen zet je de volgende stappen: 

  • Ga naar ‘Domein en hosting’  
  • Kies voor ‘DNS beheer’ of ‘DNS forwarding beheer’ 
  • Wijzig of maak een nieuw A Record aan, dit is vaak goed te vinden op het scherm 
  • Vul het IP-adres in en klik op ‘toevoegen’ 
  • Na één tot vier uur is de (nieuwe) A Record geactiveerd 

Werking van A Records 

In de basis verstrekt het A Record informatie over het IP-adres van je domeinnaam. Je kunt het zien als de link tussen het IP-adres van de server waar je bestanden op staan en de naam van je website. In sommige gevallen is de domeinnaam niet geregistreerd is bij hetzelfde bedrijf als waar de website gehost is. Dan moet je zelf de verbinding maken tussen de twee middels een A Record. Om dit te doen moet het IP-adres van het hostingpakket opgevraagd worden. Gebruik deze om er een A Record van te maken bij de DNS-instellingen van de domeinnaam. 

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency