7 online marketing events voor ondernemers & marketeers (2023)

Geplaatst op 11 maart 2023 door Daniël Kuipers

Als je meer wilt leren over online marketing, dan kun je natuurlijk elke vrijdagavond op de bank een paar blogs lezen of 1000 e-books downloaden…

Of je bezoekt één van deze online marketing events!

Daarmee ben je snel weer op de hoogte van alles in jouw vakgebied. Van SEO tot e-commerce in B2B sector.

IMU Live

24-26 mei 2023 | Nijkerk | vanaf €397 (early bird)

IMU Live is het online marketing event van het gelijknamige platform IMU.

Tijdens dit 3-daagse (!) event delen allerlei expert hun kennis, technieken en beste tips op het gebied van online marketing. Of beter gezegd: online ondernemen.

Je wordt namelijk niet alleen ondergedompeld in de wereld van digital marketing, maar je wordt ook geïnspireerd om bijvoorbeeld slimmer te werken. Zodat je straks meer vrijheid en geluk ervaart.

Misschien niet geschikt voor die-hard marketeers. Des te meer voor ondernemers.

Ps. Tussen de sprekers zit een bekende ;-)

imu live 2023

Webwinkel vakdagen

29 & 30 maart 2023 | Utrecht | gratis

Denk je aan online marketing, dan denk je vaak aan webshops. Aan e-commerce. Niet gek dus dat de Webwinkel Vakdagen als eerste op de rol staan dit jaar.

Naast een beurs met allerlei exposanten, is er natuurlijk ook dit jaar weer een programma vol sprekers van vooraanstaande bedrijven als bol.com, Shopify, Decathlon, Marktplaats en ga zo maar door.

Met 32 thema’s (ja, we hebben ze geteld) zijn er voor iedere webwinkeleigenaar, manager of marketeer genoeg te lezingen te volgen.

Zeker interessant!

Marketplace Conference

19 april 2023 | Bunnik | €205

Nieuw in Nederland is de Marketplace Conference. Een uniek evenement dat volledig in het teken staat van – jawel – marketplaces.

Tijdens dit evenement geven sprekers van o.a. Wish en Ebay inzichten in hoe je meer kunt verkopen op (internationale) marketplaces.

Maar misschien belangrijker nog, je krijgt de kans om zelf gesprekken te voeren met specialisten van die marketplaces zelf en te netwerken met andere marketplace-ondernemers zoals jij.

Reken maar op een hoop inspiratie!

Frankwatching Content Conference

1 juni 2023 | Utrecht | vanaf €275 (early bird)

Ook in 2023 is ‘ie er weer: de Frankwatching Content Conference.

Inmiddels een jaarlijkse terugkerend event waarbij je weer handige inzichten krijgt in de laatste trends op het gebied van content marketing.

Uiteraard draait het dit jaar om contentcreatie met behulp van AI (lees: ChatGPT), maar je leert ook alles over het optimaliseren van je metadata en tijdens een workshop ga je aan de slag met een plan voor je eigen video.

Ideaal voor contentmarketeers, communicatieprofessionals en de ondernemer die zijn eigen contentboontjes dopt.

Emerce Digital Marketing Live!

8 juni 2023 | Amsterdam | vanaf €135 (early bird)

Op 8 juni wordt de Beurs van Berlage in Amsterdam omgetoverd tot digital marketing walhalla.

Tijdens Emerce Digital Marketing Live! geven meer dan 50 sprekers updates over de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale marketing en reclame.

Wat kun je verwachten? Een heleboel. Denk aan nieuwe strategieën op het gebied van SEO, inzichten in de gedragspsychologie die je meteen kunt gebruiken op je website en tips voor het maken van succesvolle podcasts en online video’s.

Oh, en natuurlijke ook allemaal presentaties van experts op het gebied van online advertising, data & analytics, e-mail marketing automation enzovoorts.

Aan te raden voor iedere marketeer dus!

NIMA Marketing Day

15 juni 2023 | Utrecht | vanaf €275 (early bird)

Marketeers opgelet! Op 15 juni wordt de NIMA Marketing Day weer georganiseerd.

Een dag vol inspirerende verhalen van top performing marketeers van de grootste organisaties. Van de volksbank tot Dille & Kamille en van Zalando tot Centerparcs.

Het precieze programma moet op dit moment nog wel vorm krijgen, maar als we uitgaan van eerdere edities belooft het gewoon weer leuk én leerzaam te worden.

Op de NIMA Marketing Day volg je namelijk de presentaties die je voor jou het meest relevant zijn. Over bijvoorbeeld B2B-marketing, over storytelling, over search & conversie of over één van de andere thema’s.

100% interessant!

Shopping Today

12 oktober 2023 | Utrecht | n.n.b.

Op 12 oktober staat DeFabrique in Utrecht weer helemaal in het teken van e-commerce tijdens Shopping Today, een event van onder andere thuiswinkel.org en Twinkle.

Keynote sprekers van o.a. Heineken, Mediamarkt en Meta (Facebook en Instagram dus) nemen je mee in de wereld van customer journeys, cross-border e-commerce en conversie optimalisatie.

En daarnaast zijn er nóg tientallen sprekers die een lezing of workshop geven over onderwerpen waarmee je van jouw webshop een nóg groter succes kan gaan maken.

Daarmee zit je in één dag weer boordevol nieuwe ideeën!

En nog meer online marketing events in 2023

En er zijn natuurlijk nog veel meer online marketing events in 2023. Denk aan YoastCon of Friends of Search. En ook DigiMarCon komt dit jaar weer naar Nederland. Ook allemaal het bezoeken waard!

Geschreven door: Daniël Kuipers Daniël is oprichter van Online Marketing Agency. Hij speurt het internet continu af naar de nieuwste snufjes en tactieken en blogt erover in begrijpelijke taal. Nou ja, soms dan.
ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books
6 reacties op “7 online marketing events voor ondernemers & marketeers (2023)
    1. Dit staat voor de aankomende maand op de planning! Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief zal ik je hierover mailen wanneer het zo ver is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meest gestelde vragen over deze blog

Kies een evenement dat specifiek gericht is op jouw vakgebied, zoals e-commerce of content marketing. Bekijk ook het niveau van de sprekers, het programma en de beoogde doelgroep van het evenement om te bepalen of het overeenkomt met je ervaring en interesses.

Ja, veel van deze evenementen, zoals IMU Live en Frankwatching Content Conference, bieden ‘early bird’ kortingen aan. Deze kortingen zijn vaak beschikbaar voor een beperkte periode voorafgaand aan het evenement, dus het is aan te raden om je zo vroeg mogelijk te registreren en de officiële websites van de evenementen te raadplegen voor details.

Een meerdaags evenement, zoals IMU Live, biedt vaak een diepgaandere duik in specifieke onderwerpen met meerdere sessies en workshops, en biedt ook meer gelegenheid tot netwerken. Daarnaast hebben ze vaak een breder scala aan sprekers en thema’s, wat zorgt voor een uitgebreide leerervaring.

De meeste van deze evenementen bieden uitgebreide netwerkmogelijkheden, zoals pauzes tussen de sessies, lunch- en dinerbijeenkomsten en speciale netwerkzones. Voor startende ondernemers zijn deze momenten ideaal om contacten te leggen, advies te vragen en potentiële samenwerkingen te verkennen.

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency