Klantcase: CursusKledingNaaien

Specialisaties in deze case:

  • Zoekmachine optimalisatie
  • Webdesign
  • Content creatie
  • Online marketing advies

Van 0 naar 7 leads per maand voor een lokale naaistudio

Met de inzet van Online Marketing Agency is CursusKledingNaaien van 0 naar 7 leads per maand gegaan. Waar de uitdaging lag en wat we hebben gedaan om de doelstellingen te behalen lees je in deze CursusKledingNaaien case!

De samenwerking met Daniel is heel plezierig. Hij heeft veel kennis van zaken, geeft duidelijke uitleg en reageert snel op vragen. Resultaat is een professionele website die ook nog eens goed vindbaar is. Reacties van mensen die mij gevonden hebben via de site zijn erg positief: mooie site, duidelijk, toegankelijk en plezierig te lezen.

Mieke Lesuis - Eigenaresse CursusKledingNaaien

Doelstelling

Tijdens het eerste gesprek met Mieke van CursusKledingNaaien was de doelstelling meteen al heel concreet: meer klanten die lessen bij haar komen volgen en het liefst mensen die dit overdag willen doen. Op basis van een eerste zoekwoordanalyse schatten we het verwachte aantal bezoekers en door daar een hypothetisch doorklikratio aan te koppelen concludeerden we dat 4-6 leads per maand haalbaar moest zijn.

Belangrijk om te vermelden: het budget van CursusKledingNaaien is logischerwijs niet te vergelijken met dat van een bedrijf als Lassie, waardoor we uiterst efficiënt en creatief met onze mogelijkheden om moesten gaan.

CursusKledingnaaien 50 conversies

  • Vanaf augustus 2019 tot en met februari 2020 hebben we 50 leads binnengehaald.
  • Online Marketing Agency is dit project samen met Mieke net voor de zomervakantie van 2019 begonnen met als doel om na de zomervakantie een vliegende start te maken. En dat is gelukt!
  • Naast bovenstaande conversies zijn er ook nog belletjes, website bezoeken en routebeschrijvingen via Google Mijn Bedrijf geregistreerd.
200%

Meer organische bezoekers

500+

Organische bezoekers per maand

8

Teksten geschreven

138

Organische zoektermen

Google Analytics CKN

De uitdaging

Om goed te scoren in Google heb je een website nodig die volledig is geoptimaliseerd en die aan alle standaarden van nu moet voldoen. Helaas was dat met de huidige website van CursusKledingNaaien niet haalbaar. Om die reden hebben we gekozen om ook een nieuwe website te verzorgen.

De ideale keuze in dit geval: een template WordPress website om een ideale prijs-kwaliteit verhouding te kunnen bieden.

De vervolgstap was een goede organische vindbaarheid. Aangezien Mieke alleen lokaal opereert was de keuze in zoekwoorden erg gering. Er waren dus maar ongeveer 8-10 relevante zoekwoorden. Het voordeel daarvan was wel dat de concurrentie niet sterk vertegenwoordigd was. Nummer 1 posities zouden dus relatief snel haalbaar moeten zijn.

Uitgevoerde werkzaamheden

Dit traject zijn we eerst begonnen met de zoekwoordanalyse. Op basis van de zoekwoordanalyse hebben we de structuur en opzet van de website bepaald.

De vervolgstap was het inrichten van het WordPress template, het plaatsen van bestaande teksten en het simpelweg afronden van de website.

Op het moment dat de website stond zijn we aan de slag gegaan met het schrijven van teksten op basis van de zoekwoorden, het technisch optimaliseren van de website en het starten met linkbuilding.

Daarnaast is het overdragen van kennis en het uitleggen van WordPress ook een belangrijk onderdeel geweest van dit traject.

Website CKN case

Maandelijkse ondersteuning

De website staat en draait momenteel. Hij doet wat hij moet doen: leads binnenhalen. Online Marketing Agency ondersteunt Mieke momenteel bij het plaatsen van blogs, het toevoegen van afbeeldingen en zijn van een vraagbaak voor alle vragen met betrekking tot online.

Screenshot CKN

Conclusie

Online Marketing Agency is ontstaan uit de liefde voor online marketing en het helpen van mensen. Dit is echt zo’n traject waar ons hartje sneller van gaat kloppen. Geen gigantische budgetten, maar wel een hele leuke klant en opdracht waarbij we een lokale ondernemer hebben kunnen helpen om meer klanten en meer omzet binnen te halen.

Zou je ook dit soort resultaten voor je bedrijf willen behalen? Neem dan contact met ons op voor het inplannen van een vrijblijvend gesprek.

Recente blogs

26 juni 2020
Betaalproviders uitsluiten in Google Analytics

Betaalproviders uitsluiten in Google Analytics (Mollie, Adyen, Multisafepay, etc.)

Je ziet al je omzet in Google Analytics binnenkomen via referral en niet via organic search of paid search. Terwijl je zeker weet dat je juist daar de meeste omzet mee haalt. Je klikt op referral en ziet dat alle omzet toe wordt gekend aan betaalproviders. Hierdoor weet je niet precies welke inspanning wat oplevert. En dat moet dus opgelost worden. In dit artikel ga ik je daar alles over vertellen.
26 juni 2020
Afmelden voor browsermeldingen

Afmelden voor browsermeldingen: stappenplan per browser

Het kan expres zijn gegaan omdat je een website erg tof vindt of per ongeluk in alle enthousiasme: het accepteren van browsermeldingen. Hoe dan ook, nu wil je ervan af en weet je niet precies hoe dat moet. Om je op weg te helpen heb ik per browser een kort stappenplan geschreven waarmee je je snel kan afmelden voor deze meldingen.
23 juni 2020
Waarom een FAQ zo belangrijk is voor webshop

Waarom een FAQ zo belangrijk is voor je webshop [7 redenen]

Als je iets bestelt, wil je natuurlijk weten wanneer het geleverd wordt en wat er gebeurt als je niet tevreden bent met het geleverde product? En je wilt toch ook weten hoe mensen met je gegevens omgaan? Dat wil jouw klant dus ook! Zelfs als je diensten levert. En daarom is het ontzettend belangrijk om een FAQ (ook wel veel gestelde vragen pagina) te hebben. Vandaag geef ik je 7 redenen waarom je die nu nog moet gaan opzetten.
18 juni 2020
e-book in 4 uur

Zo maak je in 4 uur tijd een e-book van 154 pagina’s [Stappenplan]

Een e-book maken van 154 pagina’s en 22.000+ woorden in 4 uur klinkt onwerkelijk, toch? Toch is het mij gelukt. En hoe dat is gelukt en wat ik daarvoor nodig had, leg ik je in dit artikel uit. Disclaimer: ik heb natuurlijk niet in 4 uur tijd alle pagina’s geschreven. De content in het e-book is gebaseerd op bestaande content.
[Inclusief kortingscode]
[Inclusief kortingscode]