Shipping tier (GA4 metric)

Betekenis: Shipping tier (GA4 metric)

In Google Analytics 4 (GA4) staat de term “Shipping tier” voor de verzendingscategorie of verzendingslaag die wordt gebruikt om de verzendingskosten of -methoden van een e-commerce transactie te classificeren en bij te houden. Het is een belangrijk element in e-commerce tracking omdat het bedrijven in staat stelt om gedetailleerde inzichten te verkrijgen in hun verzendingskosten en -patronen.

Nauwkeurige verzendingskostenanalyse met Shipping Tier

Met behulp van Shipping tier kunnen bedrijven bijvoorbeeld verschillende verzendingsmethoden, zoals standaard verzending, express verzending of gratis verzending, categoriseren en analyseren. Dit stelt hen in staat om te begrijpen welke verzendingsmethoden het meest populair zijn bij klanten en welke mogelijk het meest winstgevend zijn. Bovendien kunnen ze de verzendkosten nauwkeurig toewijzen aan specifieke transacties, waardoor ze een dieper inzicht krijgen in de kostenstructuur van hun e-commerceactiviteiten.

Met deze waardevolle gegevens kunnen bedrijven strategische beslissingen nemen, zoals het optimaliseren van verzendingsmethoden, het aanpassen van verzendingskosten of het aanbieden van promoties om de klanttevredenheid te vergroten. Shipping tiers in GA4 bieden dus een nuttige tool voor bedrijven om hun e-commerceprestaties te verbeteren en kosten-efficiënter te opereren.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency