Zoekwoord Autocomplete Tool Malleo

Zoekwoord Autocomplete Tool van Malleo: die moet je kennen

Een goede vriend van mij, die overigens ook online marketeer is, stuurde vorige week de Zoekwoorden Autocomplete Tool van Malleo door. Mijn eerste reactie was ‘Nice, daar moet ik snel een blog aan wijden’.

De tool kan je namelijk perfect inzetten voor je SEO strategie, tijdens het doen van een zoekwoordanalyse en ter inspiratie van je Google Ads zoekwoorden.

Oftewel, dit is weer echt zo’n tool die perfect bij mij past en waar ik dan ook wat over wil schrijven. Dus bij deze :).

Wie of wat is Malleo?

Toen ik de tool voor het eerst had gebruikt, was ik ook meteen geïnteresseerd wie dit handige ding heeft opgezet. Ik ging meteen even googelen. Zit er een softwarebedrijf achter? Is dit een leadgenerator van iemand? Of is dit een hobby project?

Na een minuutje zoeken kwam ik erachter. Het is een concullega (een freelance online marketeer), die de tool heeft opgezet.

Fijn dat mensen de tijd nemen om dit soort handige tools op te zetten. En aangezien ik niet heb gedoneerd voor de tool, geef ik Jarno (de bedenker van de tool) graag een backlink naar zijn website. Daar heeft hij dan alsnog wat aan!

Zo krijg je toegang tot de Zoekwoord Autocomplete Tool

Het verkrijgen van toegang is heel gemakkelijk en volledig gratis. De eerste stap die je moet zetten is klikken op het volgende Google Spreadsheet document.

Zoekwoord Autocomplete Spreadsheet document

Dan opent er een nieuw tabblad in je browser waar je de tool ziet. Klik vervolgens linksboven op ‘Bestand’ en vervolgens op ‘Kopie maken’.

Er wordt dat een kopie gemaakt in je eigen Google Drive waarmee jij vervolgens aan de slag kan gaan.

Zoekwoord autocomplete tool

Zo gebruik je toegang tot de Zoekwoord Autocomplete Tool

Het gebruiken van de Zoekwoord Autocomplete Tool is net zo gemakkelijk als het verkrijgen van toegang. Voordat je gaat beginnen, is het belangrijk dat je weet dat er vier tabbladen zijn:

  • Zoekwoord top 10 + longtails
  • Zoekwoord met extra woord
  • Toevoegen aan AdWords
  • Extra toevoegen aan AdWords

Elke tabblad laat andere zoekwoorden zien, maar de naam van het tabblad verklapt eigenlijk al wat je te zien krijgt of wat je moet.

Als je vervolgens de tool wilt gebruiken, moet je twee dingen doen:

  • Zoekwoord toevoegen
  • Taal instellen op de taal die van belang is.

Het zoekwoord kan je aanpassen in cel C2 en de taal kan je aanpassen in cel C3.

Zoekwoord en taal instellen

En nu ik weet hoe ik de tool gebruik, wat moet ik dan doen?

Dit is onafhankelijk van of je wilt scoren in de organische zoekresultaten (SEO) of in de betaalde zoekresultaten (SEA). Je krijgt namelijk ook een hoop zoekwoorden waar je niks mee kan, waar geen volume op zit of die niet relevant zijn.

Aan jou dus eerst de taak om die selectie te maken. Mocht je vervolgens teksten willen schrijven om beter gevonden te worden in Google (SEO), dan zou ik de woorden door een zoekwoordanalyse tool als KWFinder halen.

Dan weet je precies of er überhaupt op die termen wordt gezocht, hoe vaak er dan op geozcht wordt en hoe hevig de concurrentie is.

Wil je aan de slag met SEA? Importeer dan de zoekwoorden in je Google Ads account, monitor je campagnes goed en stuur bij als dat nodig is.

Recente blogs

15 september 2020
google ads advertentie extensies

Google Ads advertentie-extensies: een complete gids

De zoekresultatenpagina van Google is een digitale winkelstraat en je advertentie kun je zien als de winkelruit: dit is wat potentiële klanten als eerste zien. Het is ontzettend belangrijk dat potentiële klanten die langslopen ook daadwerkelijk naar binnen lopen en jouw winkel bezoeken. Maar door alle concurrentie die er de afgelopen jaren bij is gekomen, is dat steeds lastiger. Om je winkelruit zoveel mogelijk op te laten vallen, is het nodig om extra informatie te bieden en meer ruimte te pakken binnen de winkelstraat. En binnen je advertenties kan je dat doen met advertentie-extensies.
15 september 2020
redirects werken niet

Redirects in je nieuwe WordPress omgeving werken niet: zo los je ’t op

Huh? De redirects zijn goed toegevoegd in je schone WordPress omgeving, maar alleen de redirect naar de homepage werkt. De rest niet… Hoe kan dat nou? Of de redirects zouden allemaal moeten werken of er zou er geen één moeten werken. Zou je denken, toch? Tijdens de overname van het platform Marketingtermen.nl liepen we hier tegenaan en vonden we de oplossingen. En die wil ik graag met je delen.
15 september 2020
Google Ads kwaliteitsscore

Waarom de kwaliteitsscore er toe doet en hoe je ‘m optimaliseert

Adverteren op Google is de afgelopen jaren een stuk complexer geworden. Machine learning, algoritmisch bieden en automatisering zijn bijvoorbeeld niet meer weg te denken uit menig SEA-strategie. Maar naast al die complexe en geavanceerde onderwerpen is het soms ook belangrijk om terug te gaan naar de basis. En vandaag behandelen we een deel van die basis: de kwaliteitsscore binnen Google Ads.
15 september 2020
google web vitals

Google Web Vitals: handleiding voor dummies

Als je ook maar een beetje met SEO en online marketing bezig bent, dan heb je er de afgelopen tijd wel iets over gehoord of gelezen: De Google Web Vitals. Simpel uitgelegd: een initiatief van Google dat de gebruikerservaring van een website toetst aan de hand van een aantal kwaliteitseisen. Hoog tijd om jou daar alles over te vertellen.

Laat je e-mailadres achter en ik zorg ervoor dat jij zelf meer omzet en bezoekers gaat genereren !

Daniel Kuipers
Daniel Kuipers
Ik ben een online marketeer. Eentje met passie. Ik ben gek op social media, SEO en SEA. Kortom, het internet stroomt door mijn aderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[Inclusief kortingscode]
[Inclusief kortingscode]