Zoeken
Menu

Je zal niet de eerste zijn die dit overkomt. Als je niet veel ervaring met Analytics hebt, dan snap ik dat je niet voor iedereen een account aanmaakt.

In dit artikel laat ik je zien hoe je heel gemakkelijk een Google Analytics property kan overdragen.

Een Analytics property kan je niet direct overdragen aan iemand anders

Als je inderdaad al je websites / properties onder één account hebt gehangen, dan is het helaas niet mogelijk om je property over te dragen.

Dat laat de structuur van Google Analytics niet toe. Een property is namelijk altijd direct gekoppeld aan een account (al kun je die dan weer wel aan iemand overdragen).

Maar hoe kun je een Google Analytics property dan wel overdragen?

Een Google Analytics property overdragen doe je zo

Voordat je dit in gang wilt gaan zetten, moet je zeker weten dat je op accountniveau alle toegang hebt. Dat wordt ook wel beheerderstoegang genoemd.

Je kan dit achterhalen door linksonder op het tandwieltje te klikken en dan links op ‘Gebruikersbeheer voor account’ aan te klikken.

Gebruikersbeheer analytics overdragen

Als je dan alle beheerders ziet en andere beheerders kan verwijderen, dan heb je beheerdersrechten.

Mocht je geen beheerderstoegang hebben, dan moet je dat eerst regelen voordat je verder gaat.

De vervolgstap is dat je een nieuw account aanmaakt binnen Analytics. Dit kan je doen door op ‘Account maken’ te klikken en alle stappen te doorlopen.

account aanmaken google analytics

Het is nu hoog tijd om de property over te dragen. Ga binnen Analytics naar de property die je over wilt zetten. Klik linksonder op ‘Beheerder’ en dan op ‘Property-instellingen’.

Property-instellingen analytics

Klik rechtsboven op ‘property verplaatsen’ (deze optie heb je niet als je niet geen beheerderstoegang hebt).

Selecteer vervolgens het nieuwe account dat je hebt aangemaakt en vink ‘Wijzigingen bevestigen’ aan.

Klik dan op ‘Verplaatsen starten’. Je Google property is nu overgedragen naar het nieuwe account. Maar je bent er helaas nog niet.

De Google Analytics property zit nu in een ander account. Als dat is wat je wilde, dan ben je klaar. Maar ik ga ervan uit dat je de property aan iemand anders wilt overdragen.

Als dat het geval is, dan hoef je alleen nog meer de andere persoon toe te voegen aan het Analytics account en jezelf eventueel te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gestelde vragen over deze blog