Natuurlijk zal ik die uitleg altijd blijven geven, maar een handig artikel als naslagwerk kan vast geen kwaad.
En dit is dat artikel :-).
Als je een lange uitleg wil over zoekwoorden, dan moet je mijn artikel ‘zo kun je de beste zoekwoorden bepalen’ lezen. Maar hier heb ik ook een korte uitleg:
‘Een zoekwoord is een woord, of een combinatie van meerdere woorden, die mensen intypen in Google om tot een bepaald zoekresultaat te komen. Dat zoekresultaat kan een stukje informatie zijn, maar ook een oplossing of bijvoorbeeld een product.‘
Het woord converterende lijkt op conversie. En een conversie is een handeling of doel op een website waarvan je wilt dat mensen deze uitvoeren. Bijvoorbeeld het doen van een aankoop, het invullen van een contactformulier of het downloaden van een e-book.
Een converterend zoekwoord is dus een zoekwoord waarbij mensen de intentie hebben om een conversie te doen. Om te converteren.
Aangezien je met een converterend zoekwoord wilt sturen op conversie, is een converterend zoekwoord bij uitstek bedoeld voor een landingspagina.
Hierbij een aantal voorbeelden van converterende zoekwoorden:
Nu je weet wat een converterend zoekwoord is, weet je waarschijnlijk ook al bijna wat een informerend zoekwoord is. Namelijk een zoekwoord waarbij mensen op zoek zijn naar een stukje informatie.
Hier een aantal voorbeelden:
En zoals je aan dit lijstje kan zien, zijn informerende zoekwoorden bij uitstek interessant voor blogs. Daarmee wil je mensen wat leren en slimmer maken.
In dit artikel ga ik verder niet in of een zoekwoord voor jou goed of slecht is. Wil je wel graag weten wat mensen binnen jouw branche opzoeken? Lees dan deze blog Zoekwoorden onderzoek met KWFinder: 7 simpele stappen waarin ik precies uitleg hoe je de beste zoekwoorden kunt zoeken en vinden met KWFinder. Voor nu kan ik wel alvast twee vuistregels meegeven:
Geschreven door: Daniël Kuipers
Daniël is oprichter van Online Marketing Agency. Hij speurt het internet continu af naar de nieuwste snufjes en tactieken en blogt erover in begrijpelijke taal. Nou ja, soms dan.