Google Analytics Pro worden?

De Google Analytics cursus van Online Marketing Agency is een handige training gericht op ondernemers die meer willen weten hoe ze echte data in kunnen zetten om hun website en online marketing te verbeteren.

Wat ga je leren? In 7 uur leer je hoe je onder andere:

 • Hoe je een Google Analytics account inricht
 • Hoe je rapportages moet interpreteren
 • Vertaal data naar concrete actiepunten
 • Optimaliseer je website en marketing
★★★★★

“Deze training heeft me zooooo goed geholpen.”
Daryl Baars, DBS Automotive

Vrijblijvend aanmelden

Kosten: € 395,- (Excl. BTW)

Locatie: Landjuweel 46-2, Veenendaal

Tijd: 09:30 - 16:00

De Google Analytics cursus van Online Marketing Agency is een handige training gericht op ondernemers die meer willen weten hoe ze echte data in kunnen zetten om hun website en online marketing te verbeteren.

Geen online training, maar een real life Google Analytics cursus die door één van onze specialisten wordt gegeven. Zo kun je namelijk meteen vragen stellen als je iets niet begrijpt. En belangrijker nog, je krijgt direct antwoord. Wel zo fijn.

Wat ga je leren? In 7 uur leer je hoe je onder andere:

 • Hoe je een Google Analytics account inricht
 • Hoe je rapportages moet interpreteren
 • En hoe je de data kunt vertalen naar concrete actiepunten waarmee je je website of
  marketing kunt optimaliseren

Nieuwsgierig naar onze Google Analytics cursus? Lees verder, neem gerust even contact met ons op voor meer informatie of meld je direct aan voor een training (ook incompany aan te vragen)!

search console letterop
Start webmaster tools

Wat is Google Analytics eigenlijk?

Google Analytics is een programma van Google waarmee je precies kunt bijhouden wat bezoekers op je website uitspoken. Je kunt zien welke pagina’s ze bekijken, hoe ze op je website terecht zijn gekomen en of ze je website bezoeken via een mobiele telefoon of laptop.

Kortom, een programma waarin alle statistieken en details van het gebruik van je website kunt zien.

Dat maakt Google Analytics ook meteen één van de belangrijkste tools voor je marketing. Het zorgt immers voor een dataverzameling en inzichten waarmee je slimmere en betere keuzes kunt maken. Tijdens de Google Analytics cursus leer je die data verzamelen én interpreteren, dus de training is haast een must voor iedere ondernemer die meer klanten en omzet uit zijn of haar website wilt halen.

★★★★★
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam at eros sed nisi dignissim venenatis. Sed mattis neque eget condimentum consequat. Integer sed arcu lorem. Duis vitae justo tincidunt dui posuere facilisis mollis in tellus. Aliquam erat volutpat. In ac ligula sed ligula mollis rutrum. Fusce nec velit sit amet nibh vehicula molestie." Daryl Baars, DBS Automotive

Welke kennis neem jij mee naar huis?

 • Wat is Google Analytics eigenlijk?
 • Waarom is Google Analytics zo belangrijk?
 • Voor wie is de Google Analytics cursus bedoeld?
 • Wat ga je tijdens de training leren?
 • Praktische zaken
Daniel Kuipers

“Hier is ruimte voor een quote van Daniël”

Waarom is Google Analytics zo belangrijk?

Google Analytics levert je een schat aan data op. Je kunt bijvoorbeeld meer te weten komen de demografische kenmerken (leeftijd, geslacht, locatie en interesses) van je websitebezoekers. Met die informatie in je achterhoofd kun je je teksten bijvoorbeeld beter afstemmen op hun mogelijke wensen en behoeften – en je website nóg effectiever maken.

Maar er is meer. Veel meer. Je ontdekt bijvoorbeeld ook op welke pagina’s veel mensen afhaken, waar ze juist veel doorklikken en wat ze precies zoeken. En ondertussen check je ook nog even of je website je doelstellingen eigenlijk wel bereikt.

Daarbij profiteer je ook nog van:

 • een analyseprogramma dat helemaal gratis (!) is
 • eenvoudige integratie met andere tools
 • een persoonlijke rapportages met alleen de data die er voor jou toe doet
Google zoekwoord planner zoekwoorden
In en uitvoer tag manager

Wat ga je in de Google Analytics cursus leren?

Kort antwoord: een heleboel interessante dingen. Lang antwoord: in de Google Analytics cursus leer je aan de hand van concrete voorbeelden hoe je een account opzet, hoe je de data en rapportages moet lezen en hoe je deze informatie in kunt zetten voor het optimaliseren van je website en marketingcampagnes.

Specifieke resultaten na Google Analytics cursus? Oké, komen ze:

 • je kunt een account aanmaken, goed inrichten én correct implementeren
 • je kunt doelen instellen
 • je kunt de leads en omzet uit je website en campagnes meten
 • je weet hoe je de verschillende rapportages kunt opvragen
 • je kunt de data lezen, begrijpen en analyseren zodat je precies weet op welke punten
  je je website of campagne zou moeten verbeteren voor betere resultaten

En ook niet onbelangrijk: na afloop krijg je een digitaal certificaat waarmee je kunt pronken op LinkedIn!

Voor wie is de Google Analytics cursus bedoeld?

De Google Analytics cursus van Online Marketing Agency is in principe ontwikkeld voor ondernemers die Analytics willen leren inzetten of het af en toe al gebruiken en er meer uit willen halen. In principe, ja. Want ook communicatiespecialisten, (beginnende) data-analisten en junior online marketeers kunnen ontzettend veel leren in onze training.

Lassie doelstelling

content gap zoekwoorden concurrenten
Bedankt OMA

En nog even wat praktische zaken

Voorafgaand aan de Google Analytics cursus krijg je van ons een vragenlijst toegestuurd. We willen graag weten met wie we te maken hebben, wat de gemiddelde ervaring is en wat je dieetwensen zijn (in verband met een lekkere lunch in de pauze). Daarmee kunnen we de inhoud van de training beter afstemmen op het publiek en het maximale uit de beschikbare tijd halen.

Hoewel je er ook een app is voor tablets en mobiele telefoons, willen we je vragen om een laptop mee te nemen naar de Google Analytics cursus en ervoor te zorgen dat je de alle rechten hebt (als je al een account hebt aangemaakt). Dat werkt toch net wat makkelijker. Verder werken we graag in kleine groepen van maximaal 6 deelnemers om ervoor te zorgen dat iedereen genoeg gelegenheid krijgt om vragen te stellen.

Vrijblijvend aanmelden

Kosten: € 395,- (Excl. BTW)

Locatie: Landjuweel 46-2, Veenendaal

Tijd: 09:30 - 16:00

[Inclusief kortingscode]
[Inclusief kortingscode]