SEO teksten

De teksten op je website zijn ontzettend belangrijk. Als die niet lekker lopen, dan wordt het namelijk een hele opgave om je bezoekers te overtuigen van jouw producten, diensten of expertise.

Bekijk cases Ontmoet ons team
SEO teksten
icoon SEO teksten

Wat doet een SEO tekstschrijver?

De SEO tekstschrijver schrijft nieuwe teksten of redigeert de bestaande content op je website op een manier die niet alleen Google, maar zeker ook je bezoekers leuk vinden. Want als je denkt dat de SEO tekstschrijver er alleen is om je hoger te laten scoren in Google, dan heb je het goed mis. Althans, zo werken we niet bij Online Marketing Agency.

Bij ons vormt jouw potentiële klant het uitgangspunt. Niet Google. Dat klinkt misschien gek voor een SEO tekstschrijver, maar dat is het niet. We kunnen wel bezoekers naar je website trekken met geoptimaliseerde teksten die de zoekmachines geweldig vinden, maar als je bezoekers die teksten niet waarderen dan heb je er nog niet zoveel aan.

Hulp bij seo webteksten - SEO tekstschrijver

Zo werken wij

Met een uitgebreid zoekwoordenonderzoek analyseren we niet alleen welke termen jouw potentiële klanten gebruiken, maar achterhalen we vooral welke intentie ze hebben. Welke vragen hebben ze als ze zoekwoorden in Google invoeren? Wat willen ze weten? Dat is belangrijk. Daar spelen we op in. Het vormt de basis van iedere tekst die de SEO tekstschrijver typt.

Vervolgens creëren we die content. De content die je bezoekers waarderen. Waar ze écht wat aan hebben. We brengen hun vragen of problemen in kaart en bieden aan de hand van jouw product of dienst het antwoord of de oplossing. Zo overtuigen we potentiële klanten van de meerwaarde van jouw bedrijf. En dat werkt.

We steken die content in daarbij in een SEO jasje. Op maat gemaakt. We selecteren de meest vruchtbare zoekwoorden en verweven die op een natuurlijke manier in de tekst. Niet te veel en niet te weinig. Precies goed. We geven de teksten dusdanig vorm dat ze kunnen ranken op meerdere zoektermen, schrijven pakkende titels en linken ook meteen even door naar andere relevante content of pagina’s op je website.

Allemaal zodat die potentiële klanten je bedrijf ook kunnen vinden in de zoekresultaten. Want daar draait het bij SEO tekstschrijvers natuurlijk óók gewoon om.

Autoriteit door bloggen - opvallen

Waarom SEO teksten laten schrijven?

Omdat het creëren van content of het schrijven van (geoptimaliseerde) teksten zowel bezoekers trekt als overtuigt, is het een cruciale factor voor het online succes van iedere onderneming. Je kunt het daarom vaak beter aan professionals over laten. En wel om de volgende redenen.

 • Tijdbesparing
  Het schrijven van uitgebreide en geoptimaliseerde teksten kost tijd. Veel tijd. Tijd die je zelf als ondernemer vaak niet hebt, omdat je bezig bent met het runnen van je bedrijf. Met het inhuren van een SEO tekstschrijver verzeker je jezelf van een constante stroom aan creatieve en kwalitatief goede content terwijl je tijd overhoudt om te genieten van je vrije tijd.
 • Kennis van SEO
  Oké, je kunt zelf een aardig woordje schrijven én je hebt er de tijd voor (wat we dus betwijfelen), dan moet je ook kennis hebben van de continu veranderende wereld van SEO. Van de huidige regels en best practices. De SEO copywriter is altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en Google updates. Daar kun je vanuit gaan. Anders kan ‘ie z’n werk immers niet goed doen.
 • Een frisse blik
  Tekstschrijvers kijken met een frisse blik naar jouw bedrijf. Niet om kritiek te leveren, maar om de unieke toegevoegde waarde te ontdekken. De ervaring leert dat je als ondernemer vaak vastgeroest zit in dezelfde patronen. Logisch ook, want jij bent iedere dag met jouw product of dienst bezig. Maar je klanten niet. Die kijken er anders naar. En een SEO tekstschrijver dus ook. Daardoor is een SEO copywriter vaak beter in staat om objectiever te schrijven. Om meer relevante informatie te geven en meer toegevoegde waarde te communiceren in plaats van een overduidelijk verkooppraatje. Nee, goede schrijvers verkopen niet … die overtuigen. Ze overtuigen bezoekers van de kracht van jouw product of dienst. Dat werkt, ironisch genoeg, bovendien veel beter voor je verkoopcijfers.
SEO meme

Waar zet je een SEO tekstschrijver voor in?

SEO tekstschrijvers zijn duizendpoten. Dat moet ook, want we schrijven over uiteenlopende onderwerpen voor allerlei verschillende doelgroepen. Bij Online Marketing Agency zijn we gespecialiseerd in geoptimaliseerde content voor onder andere op:

 • reguliere webpagina’s (homepages, contactpagina’s en noem maar op);
 • dienstenpagina’s;
 • productpagina’s
 • pagina’s voor categorieën van producten;
 • landingspagina’s;
 • en blogpagina’s.

Maar we creëren natuurlijk ook graag opvallende social media berichten, zetten toffe e-mail campagnes op of schrijven een whitepaper of e-book. We zijn van alle markten thuis.

Meer weten?

Wil je weten of een SEO tekstschrijver iets voor jou kan betekenen? Wil je weten waar er kansen liggen voor jouw bedrijf? Of wil je meteen een paar strakke SEO teksten laten schrijven door onze specialisten? Neem vrijblijvend contact met ons op. We maken graag even kennis met jou en je bedrijf om te kijken wat de mogelijkheden zijn en waar er winst te behalen is.

Zij gingen je voor

Lassie
Papendal
Social Deal
Nationale beroepengids
Senior Verhuizer
Cursuskledingnaaien.nl
Scholen op de kaart
SFA
NIZO
RadarAdvies
PokemonKaartenVerkopen
Kamst Mode
google
bing
semrush
leadinfo
activecampaign
hotjar

Onze succesverhalen

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Gerelateerde blogs

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency