Luc vertelt over zijn eerste dagen bij Online Marketing Agency

Geplaatst op 25 november 2020 door Lucien de Sévaux

In dit derde jaar van mijn HBO Communicatie aan de Hogeschool Utrecht moet ik op stage en gezien ik dit jaar 30 ben geworden, ben ik waarschijnlijk ouder dan mijn begeleider. Nu maakt dat niet zoveel uit, want je bent immers nooit te oud om te leren. Een cliché, maar daarom niet minder waar. En die whizzkids van tegenwoordig zijn natuurlijk ook gewoon hele slimme gasten waar ik veel van kan opsteken.

Luc De Sevaux

Hoe LinkedIn mij aan een stage hielp

Dagenlang zocht ik verschillende vacaturebanken af en solliciteerde ik op allerlei stageplekken. Tevergeefs. Ik kreeg vaak een “Helaas, maar volgend jaar zoeken we weer naar stagiaires!” als antwoord. Dus toen ik aan mijn klasgenoten vroeg hoe zij aan hun stages kwamen, bleek het antwoord best simpel: LinkedIn. Ik wist niet dat dat ook voor stagiaires werkte. Noem me oud. Dus ik gaf mijn profiel de nodige update, deed wat inspiratie op en plaatste een oproep. Met een paar reacties zou ik al tevreden zijn.

Maar na 4 uur moest ik mijn post al stopzetten. Ik had me niet meer zo gewild gevoeld sinds ik als eerst werd gekozen voor het voetbalteam tijdens gym (en dat is lang geleden). Eén van de mensen die reageerde (en bleef reageren) was Daniël Kuipers van Online Marketing Agency. We planden een video-gesprek (want corona hè?) om elkaar te leren kennen en het werd al direct duidelijk dat we een match waren. Made in heaven. Puntje bij het paaltje: ik werd hun eerste stagiair.

Beginnen bij Online Marketing Agency

Daar was ‘ie dan: de eerste dag! Na de constatering dat ik inderdaad de oudste was op kantoor was het duidelijk dat ze me er graag bij hadden. Ik kreeg een eigen MacBook, een coronaproof plek op kantoor en een hands-on begeleider in de vorm van Emiel die voor elke vraag helemaal klaarstaat. En vragen had ik veel, vooral in de “hoe werkt dit op een Apple product?” variant.

De eerste weken staan in het teken van het bedrijf écht leren kennen. Wie zijn de werknemers? Wat is de bedrijfsmissie? Hoe zit de bedrijfscultuur in elkaar? Wat is de dagelijkse sfeer? Welke grappen kunnen wel en niet worden gemaakt (ook heel belangrijk)? Eerlijk is eerlijk, ik was misschien een beetje overdonderd door alle informatie. Maar goed, ik houd van big data. Veel informatie. En mijn nieuwe collega’s waren heel open over alles wat ik moest en wilde weten. Dat scheelt ook.

Een écht marketing bedrijf

Ondertussen werd ik betrokken bij de werkzaamheden, want er moest natuurlijk wel gewoon gewerkt worden. Online Marketing Agency is een écht marketing bedrijf met veel focus op SEO. Dus ik kon gelijk aan de slag met zoekwoordanalyses, concurrenten bekijken, blogs lezen en tools leren kennen.

Het was een goed begin. Ik kon op mijn eigen tempo de nieuwe werkplek leren kennen, terwijl het tegelijkertijd al voelde alsof ik daadwerkelijk en volwaardig meedeed in het bedrijf. Ik voel me nu al op mijn gemak en kijk uit naar de komende periode. Ik ben klaar om nog meer te leren – en mooie marketingresultaten te boeken!

Geschreven door: Lucien de Sévaux Basketbalfanaat en wijnliefhebber die precies weet wat elk getalletje voor jou betekent en daardoor zien ook zijn resultaten er doorgaans uit om door een ringetje te halen. Yes, pun intended.
ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2022 - Online Marketing Agency

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[Inclusief kortingscode]
[Inclusief kortingscode]