Feed

Betekenis: Feed

De term feed heeft betrekking op meerdere vormen van het toevoegen van digitale informatie. Er kan sprake zijn van een social media feed maar ook van een exportbestand dat hoort bij een productdatabase in een webshop. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen een productfeed en een datafeed.

In veel gevallen is dit een .xml-bestand met specifieke informatie over de producten die aangeboden wordt in de webwinkel. Deze feed kan betrekking hebben op de prijs, de verzendkosten, het gewicht en/of de voorraadgegevens.

Met een goed geoptimaliseerde feed kun je je productaanbod op verschillende relevante- en creatieve manieren aan je doelgroep laten zien. Dit zorgt voor een hoger doorklikratio en dus meer conversie. Daarnaast zorgt een verrijking van de datafeed indirect voor een vermindering van de marketingkosten omdat het aanbod op het juiste moment aan de juiste doelgroep wordt getoond.

Toepassing van feedmarketing

Als aanvulling op het bovenstaande is het goed om de toepassing van feedmarketing onder de aandacht te brengen. Feedmarketing is een marketingtechniek dat gebaseerd is op het automatisch doorplaatsen van je productdatabase van je website naar diverse platforms en vergelijkingssites zoals Bol.com of Google shopping. Het is een uitstekende toepassing om meer relevant verkeer naar de webshop te krijgen.

Wat is Facebook feed?

Uiteraard bestaat er ook een datafeed voor social media. Een van de meest bekende vormen is Facebook feed. Dit is een term die gebruikt wordt om een lijst met diverse Facebookberichten aan te duiden. Deze lijst staan centraal bij het gebruik van de social media dienst. Deze berichten zijn afgestemd op de interesses van de individuele gebruiker en vormen weer een combinatie met de content van de Facebookvrienden. Deze Facebook feed vormt hiermee de kern van het gebruik van het platform.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency